@vakken

Naast het ‘gewone’ programma bieden we ook al keuzevakken in de onderbouw aan: de @-vakken. Zo sluiten we aan bij de verschillende interesses van onze leerlingen. In de eerste periode van de zomer tot de herfst maken de leerlingen via een carrousel kennis met de verschillende vakken. Dan maken ze een keuze en volgen ze in principe twee jaar lang het gekozen vak. We bieden op dit moment drie @-vakken aan, en dit aanbod kent een naadloos vervolg in de bovenbouw. We hopen dit aanbod in de toekomst uit te breiden met nieuwe vakken.

@Techno: bedenken en ontwikkelen
Het vak techniek is in de onderbouw een verplicht vak voor alle leerlingen, zodat iedereen de basis meekrijgt. @Techno kies je als je graag met je handen bezig bent en geïnteresseerd bent in technische snufjes. Tijdens excursies maak je kennis met technische bedrijven en projecten.

Als je verder wilt in de techniek en er nog meer van wilt weten, kies je in de bovenbouw voor T&T: Technologie en Toepassingen. Dit is landelijk een nieuw vak en natuurlijk doet De Saad hieraan mee. We hebben een prachtig opgezet techniekgebouw waarin veel mogelijk is.

@Sport: bewegen, organiseren en samenwerken
Houd je van sporten en bewegen? Dan kies je voor @-Sport. Er is een duidelijk verschil met het reguliere LO. Andere sporten en andere aspecten van sport en zoals het organiseren van (sport)evenementen komen aan bod. Je helpt bijvoorbeeld mee bij de sportdag van de basisschool en aan je speciale sportkleding is dan te zien dat je van De Saad komt. Met een andere sport maak je bijvoorbeeld kennis tijdens de skireis: je gaat een dag skiën.

@sport sluit in de bovenbouw naadloos aan bij LO2: dit is een examenvak wat je kunt kiezen. Eigen initiatief en leren organiseren worden hier verder ontwikkeld.

Omdat we bij deze vakken graag een groepsuitstraling willen hebben, hebben we ervoor gekozen om de leerlingen een shirt met opdruk “Sportklas De Saad” te laten dragen. In klas 3 en 4 gaan de leerlingen lesgeven op basisscholen en is het dus van belang dat ze herkenbaar en netjes zijn gekleed.

@Design: ontwerpen en creativiteit
Vooral leerlingen die graag creatief bezig zijn, zullen zich hiertoe aangetrokken voelen. Je bent veel bezig met je handen en je gebruikt materialen en technieken die tijdens het ‘gewone’ vak beeldende vorming te ver voeren. In de winter staat er een excursie naar het Amsterdam Light-festival en Madame Tussaud op het programma.

In de bovenbouw vind je elementen van @-design terug in IT en MVI, beide keuzevakken waarin je examen kunt doen. Dan worden vooral digitale creatieve programma’s ingezet.

Aan de verschillende @-vakken zijn verschillende kosten verbonden, het overzicht hiervan staat jaarlijks achterin de schoolgids.