Beste ouders en leerlingen,

 

Mijn naam is Tjitte Banga en sinds januari 2017 zit ik in het bestuur van De Saad.
Ik ben in 1962 geboren te Blije (op de klei) Na mijn MEAO diploma gehaald te hebben, ben ik in 1981 begonnen met werken bij een accountantskantoor in Kollum. Hier heb ik veel geleerd over cijfers, jaarverslagen en fiscale zaken. In 1989 ben ik verhuisd naar Damwâld en in 1991 getrouwd met Tineke. In 1998 heb ik de overstap gemaakt naar de financiële wereld. Eerst bij de Friesland Bank en na de overname bij de Rabobank in Surhuisterveen en nu in Drachten. Hier werk ik nog steeds.
Maar ik kijk ook verder en ben daarom sinds kort mijn eigen administratiekantoor begonnen. Daarnaast volg ik nu nog een opleiding voor Schuldhulpverlening en Budgetcoaching. Budgetcoaching wil ik ook als ZZP-er gaan uitoefenen na het behalen van mijn diploma, ik hoop in januari 2018. Dus drukte genoeg….en waarom ik dan zitting heb genomen in het bestuur van De Saad? Betrokkenheid!

Ik vind dat voor zover je kunt, je moet proberen betrokken te zijn. Zowel in je werk, hobby’s en maatschappelijk leven. Ik heb daarom functies uitgeoefend bij de kerk (boekhouder, college van rentmeesters, voorzitter CKRM, activitieitencommissie en vanaf januari 2018 word ik weer boekhouder. Bij de lagere school de Bron in de MZR en in de GZR van PCBO Dantumadeel.
Bij sport: leider geweest bij een korfbalteam en 2 jaar leider geweest van een voetbal meisjesteam En nu mijn beide dochters Alisa (klas 4) en Wianna (klas 2) op De Saad zitten en ik werd gevraagd voor het bestuur, was mijn betrokkenheid te groot om NEE te zeggen. Ik besef mij dat er uitdagingen liggen bij De Saad. Onder andere de krimp zal ons ook raken. Maar ik vertrouw er op dat de kleinschaligheid van De Saad in combinatie met onze identiteit voldoende moet zijn voor een mooie toekomst van De Saad.

Ik wens alle leerkrachten veel werkplezier. En alle leerlingen een “goeie tiid” op onze school.

Tjitte Banga