Mag ik mij even voorstellen:
markMijn naam is Mark Lodewijks. Ik ben geboren in 1969, getrouwd met Hester-Annet en heb 3 zoons. De oudste ( 18 jaar ) studeert werktuigbouwkunde aan de Hanze Hogeschool te Groningen, de middelste ( 15 jaar ) doet de HAVO op het

Dockinga College. De jongste van het stel, 13 jaar, zit op de Chr. Mavo De Saad. Hij zit in het eerste jaar en gaat met veel plezier naar school. De grootste hobby van de mannen binnen het gezin Lodewijks is voetbal. We spelen alle 4 bij de mooiste voetbalclub van Friesland, SC Veenwouden. Binnen deze vereniging ben ik ook leider van de B1.

Ik ben geboren in Alkmaar. Tijdens mijn zevende levensjaar zijn we verhuisd van Noord Holland naar Friesland, Driesum om precies te zijn. Hier hebben we 6 jaar gewoond. In die 6 jaar heeft mijn vader als timmerman de gehele boerderij verbouwd. Toen hij klaar was had hij wel weer zin in een nieuwe uitdaging en zijn we verhuisd naar Damwoude. Hier hebben we ca. 5 jaar gewoond. Op mijn 18e ben ik het huis uitgegaan en ben op kamers in Leeuwarden gegaan. Tijdens deze periode in Leeuwarden werd de relatie met Hester-Annet steeds serieuzer en uiteindelijk hebben we ons gesetteld in Feanwâlden aan de rand van het Buitenveld.

Ik heb in Dokkum de MAVO gedaan, vervolgens MTS en HTS werktuigbouwkunde. Daarnaast heb ik na het afronden van mijn HTS opleiding nog vele cursussen gedaan op het gebied van lassen, kwaliteit en management. Mijn mening is dat wanneer je kunt leren je dit ook zeker moet proberen. Na mijn HTS opleiding in 1995 ben ik eigenlijk direct aan het werk gegaan bij BSB Staalbouw, destijds nog Bergum Staalbouw. Na een periode van 5 jaar vreemd te zijn gegaan met een ander bedrijf, poedercoating bedrijf in Hoogeveen, ben ik sinds 2008 weer in dienst bij BSB Staalbouw. Momenteel ben ik er werkzaam als Technisch Directeur en verantwoordelijk voor de afdelingen engineering, werkvoorbereiding, inkoop en productie. In totaal telt het bedrijf 75 medewerkers.

Naast het leiding geven aan de B-junioren van SC Veenwouden ben ik ook binnen de PKN kerk van Feanwâlden betrokken bij de tienerdiensten. Dit doe ik samen met nog 3 enthousiastelingen. Deze tienerdiensten worden eens per 4 weken gehouden. Het is geweldig om op deze manier een bijdrage te leveren binnen onze kerkelijke gemeente. Tevens ben ik nu dus sinds een half jaar algemeen  bestuurslid binnen de Chr. mavo De Saad. Dit doe ik met veel plezier. Samen met de andere bestuursleden wil ik blijven werken aan de Christelijke identiteit van onze school.