Mijn naam is Marco Hoogland. Ik ben 48 en kom oorspronkelijk uit Burgerbrug (vlakbij Petten). Samen met mijn vrouw Gretha wonen we met onze 2 kinderen van 16 en 13 in Feanwâlden.

Sinds dit jaar ben ik penningmeester in het bestuur van Chr. Mavo De Saad. Wij hebben een divers en leuk team als bestuur die graag de Saad vorm wil blijven geven waarbij de identiteit en gedrevenheid voorop staat.
Ik ben trots op de zelfstandigheid van de Saad, als bestuurslid maar ook als ouder. Onze jongste zoon David zit nu in het eerste jaar. Onze dochter Maaike volgt momenteel het laatste jaar op Liudger en heeft de ambitie om leerkracht te worden.

Ik heb na de Mavo de middelbare agrarische school gevolgd. Daarna ging ik op kamers in Leeuwarden en heb in 2015 het van Hall Insituut (agrarische bedrijskunde) afgesloten.

Na mijn studie heb ik meerdere (tijdelijke) banen gehad en zijn we regelmatig in Nederland verhuisd. Mijn eerste baan was bedrijfsleider bij een vouwwagenfabriek en vervolgens kwam ik via deze functie terecht in de polyester industrie. Na verloop van tijd begon ik in 1999 als junior subsidieadviseur in Heerenveen bij een accountantskantoor. Een leerzame en veelzijdige baan. Inmiddels ben ik nu 10 jaar zelfstandig subsidieadviseur en adviseer ik organisaties en MKB-ers met het verkrijgen van subsidies en fondsen. Ik heb hierin veel vrijheid, ik maak kennis met veel sectoren kan mijn netwerk vaak inschakelen bij specialistische vragen over bijvoorbeeld verduurzaming, export of financiering.

Naast mijn werk ben ik actief binnen de Stichting Energie voor MKB, Stichting de Opstap in Feanwalden en assisteer ik de leider van het SCV voetbalteam JO13-2 waarin onze zoon David voetbalt.

Ook fiets ik graag op de racefiets en rijdt ik in een klein team de Amstel Gold Race en/of de 11stedentocht.

De Saad is kleinschalig, heeft kleine klassen, werkt actief aan onderwijsvernieuwing en voor de leerlingen is het een fijne omgeving. Ik wil graag mijn bijdrage geven in het bestuur van de Saad om de juiste keuzes te kunnen maken voor nu en de toekomst