Op donderdag 29 maart hebben we op De Saad Pasen gevierd. Dit hebben we onder andere gedaan door een aangepaste dagopening en het bekijken van de indringende film ‘Victor’. Daarnaast hebben de leerlingen stilgestaan bij de actie ‘Liefde voelt gelijk anders’. Deze actie werd niet alleen op onze school gehouden maar ook op verschillende andere scholen in de buurt. Onderdeel van de actie is dat er bij stilstaan is dat we niet voor onszelf leven. We leven met elkaar, dichtbij maar ook veraf, en dit brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Ondanks alle verschillen zijn er genoeg zaken die ons met elkaar verbinden Hier hebben de leerlingen bij stilgestaan tijdens het beschrijven en versieren van hun eigen hart op een poster. Met op de voorgrond de ware betekenis van Pasen, namelijk dat God door zijn zoon Jezus Christus verzoening heeft gebracht op deze wereld.
Leerlingen konden uiteindelijk een selfie met hun poster op Instagram plaatsen welke samen met posters van leerlingen op andere scholen te zien was onder de hashtag #liefdevoeltgelijkanders.

Als slotstuk van de viering hebben leerlingen en docenten op het plein een hart gevormd om de actie symbolisch af te sluiten. Onze leerling Matthijs Sijtsma heeft dit met zijn drone prachtig in beeld gebracht.