Woensdagavond was er een echte Alvestêdetocht op Chr. Mavo De Saad in Damwâld. De school zette de deuren wagenwijd open om alle groep-8 leerlingen en hun ouders te ontvangen. Leerlingen kregen bij de start een stempelkaart. Wanneer zij de route volgden door de school kwamen ze langs alle 11 steden. Daar werd na het uitvoeren van een opdracht op de stempelpost de kaart gestempeld.
En verder ging het weer, naar de volgende stad. Zo was in Boalsert een flink parcours opgezet en sportieve leerlingen van De Saad stonden klaar om een handje te helpen. In Sleat was het een vrolijke muzikale boel: op djembé’s, keyboards en gitaren werd gespeeld, maar ook werd er digitaal muziek gemixt. Even pauzeren kon ook bij de koek-en-zopie-kraam, compleet met Fryske dúmkes en sûkerlatten.

Al doende kwamen de leerlingen zo in contact met alles wat De Saad te bieden heeft. Vooral de nieuw ontwikkelde vakken, waarmee De Saad voorop loopt in onderwijsland trokken de aandacht. Ouders deden gezellig en soms fanatiek mee met de Alvestêdetocht. Zij lieten zich inmiddels ook informeren over laptops, het nieuwe onderwijs, de samenwerking en de zorg en ondersteuning die De Saad te bieden heeft.

De avond maakte in ieder geval duidelijk aan de ouders dat De Saad gewoon open blijft en een goed toekomstperspectief heeft.
Na vorig jaar zijn de financiën weer op orde gebracht. Ieder kind kan gewoon aangemeld worden voor een volledige schoolloopbaan van 3 of 4 jaar op De Saad.

 

Foto’s: Koos Scherjon